Pàgines

30 de gener del 2013

CELEBRAM LA DIADA DE LA PAU.

Hola famílies!

Hola famílies! Com ja sabeu, avui hem celebrat la diada de la Pau 2013, conjutament tots els alumnes, mestres i famílies.
Després d'uns dies de preparació a la nostra classe de lletres de cançons, gestos, balls, decoracions... a la fi ha arribat el gran dia! Voleu veure un petit resum?


Estem molt contents perquè la petita ceremònia ha sortit d'allò més bé i la participació ha estat molt bona! No pensau? :)
També us adjuntam aquí algunes de les fotos per si les voleu descarregar:
I a més, aquí teniu el Remix de la Pau que hem ballat i cantat, per gaudir-ne també a casa!

Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

Els números de la vida de Marwa A.

Aquesta setmana, la protagonista del Racó dels Números és na Marwa Amaskout.
Ens ha duit el Quadernet "Els números de la meva vida" ben carregat de números i ens han sorprès i agradat molt els llistats que ens ha mostrat amb sumes. Els llistats de sumes de colors, ens han anat súper bé per fer càlcul mental i repassar tots els números apresos. Alguns de nosaltres ja som capaços de sumar petites quantitats mentalment i d'altres també en som capaços amb un referent visual. Moltes gràcies per la vostra participació! Salutacions,

Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

Aniversari Janira, 6 anys!

Hola famílies!
 Avui hem celebrat l'aniversari de na Janira, que avui mateix ha fet 6 anys!
Ens ha portat un pastís molt bo i "Champín" per a tots i totes.
Aquí teniu algunes fotos de la celebració: Salutacions,

Conchi, tutora de la classe dels pingüins de 5 anys.

29 de gener del 2013

ELS PINGÜINS JA SOM 25!

Avui hem donat la benvinguda a Julián! És un nin equatorià que té 5 anys i que ha viscut a Catalunya i a Itàlia. El curs passat no va anar a l'escola i ha arribat fa ben poquet d'Itàlia. Entre tots l'ajudarem a què s'adapti al nostre grup. En Julián ha arribat una mica trist però de seguida ha fet amistat amb nosaltres i se'n ha anat ben content! Així, us mostram la nova foto del nostre grup, ja ben ple amb 25 infants: 10 nines i 15 nins.
Salutacions, Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

Aniversari Badr, 6 anys!

Avui ha estat l'aniversari de Badr, que ja té 6 anys! Ho hem celebrat berenant tots junts una tarta boníssima de Spiderman i, a més, ens ha duit llepolies per a tots i totes. Voleu veure algunes fotos del moment? Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

Les lletres de la vida de Marwa Chahid.

Hola famílies!
Aquesta setmana, la protagonista del racó de les lletres és na Marwa Chahid!
El passat cap de setmana va elaborar en col·laboració amb la seva família el quadernet "Les lletres de la meva vida" i avui na Marwa ens l'ha exposat.
Hem après com es diuen els membres de la seva família més propera i ens ha contat que a una de les fotos, ella va molt guapa vestida, perquè era la boda de la seva cosina de Marruecos.
Aquí teniu algunes fotos del moment:


Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

28 de gener del 2013

Nou Projecte: Dora, com creixen les plantes?

Hola famílies!

La setmana passada vàrem iniciar un nou projecte en col·laboració amb diferents escoles espanyoles, a partir d'un centre d'interès: "Com neixen les plantes?" Na Dora, la Regadora, és la protagonista i ha estat qui ens ha convidat a investigar amb ella i els seus amics:




Aquest nou projecte, l'hem iniciat gràcies a l'arribada sorpresa a la nostra classe d'un conte molt atractiu, on apareixen na Dora, na Laia i en Joan, que ens exposen les seves aventures:



A partir d'aquí, han sorgit moltes hipòtesi sobre com neixen i creixen les plantes. Així que aquesta setmana, ens engrescarem en l'aventura de semblar diverses llavors de llenties i mongetes, per veure què passa...

Us mantindrem informats!
Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

23 de gener del 2013

ELS PINGÜINS ESTALVIAM AIGUA!

Hola famílies!

Com ja sabeu, els Pingüins ens estem conscienciant amb la importància d'estalviar aigua. Voleu veure què hem elaborat i com hem decorat el nostre bany?
Aquí teniu l'enllaç al Bloc del nostre centre envers L'educació Mediambiental!
Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

22 de gener del 2013

Iniciam un taller d'estimulació del llenguatge i emocions.

Hola famílies! 

A partir d'aquesta setmana iniciam una nova activitat a la nostra classe. Es tracta d'un taller d'estimulació del llenguatge i emocions que duu a terme na Rosa, la mestra d'audició i llenguatge  (AL) de la nostra escola. 

Aquest taller es farà tots els dimarts a última hora, després de natació, a dins la nostra aula, amb una durada d'uns 30 minuts. 

Consisteixen en treballar, de forma lúdica, aspectes relacionats amb el llenguatge com són el vocabulari, la bona pronúncia dels sons, la consciència de quines són les parts del cos que intervenen en la parla, entre d'altres. A més, es potenciarà el treball de les emocions i els sentiments, per aprendre a prendre consciència de com ens sentim (alegria, tristesa, por, sorpresa, ràbia, empipament...).

Els objectius principals d'aquest taller seran: la prevenció i correcció de dificultats relacionades amb la parla i la regulació de les emocions. 


Us avançam que tal vegada demanarem la vostra col·laboració per donar continuitat a casa a alguns dels exercicis que anem treballant als tallers d'estimulació del llenguatge.

Volem aprofitar per donar les gràcies a Rosa per haver volgut posar en marxa aquesta iniciativa que, sens dubte, serà molt beneficiosa per a tot el grup. 

Us seguirem informant! 
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

QUANTES DENTS T'HAN CAIGUT?

Hola families!

Darrerament han començat a caure moltes dents a alguns nens i nenes de la nostra classe. Ens ho han contat molt contents i a tots ens ha fet molta il·lusió!

Per aquest motiu hem decidit elaborar i penjar un nou plafó a la nostra classe anomenat: "Quantes dents ens han caigut?" Aquest, ens servirà per dur un registre conjunt que marqui quantes dents ens han caigut a cadascun de nosaltres; d'aquesta manera, podrem practicar els números, el recompte (sumes i restes) de petites quantitats d'una forma motivadora.

Avui hem començat a emplenar-lo a partir de les dents que ja ens han caigut i hem descobert que hi ha 15 infants als qui no se'ls ha caigut cap dents. Als altres nou, se'ns han caigut entre 1 i 5.


A mida que ens caiguin més dents, ho anirem marcant a aquest plafó i continuarem amb els recomptes!

Esperam que us agradi aquesta nova iniciativa per aprendre "mates"!

 Salutacions, Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

21 de gener del 2013

Reiniciam l'amic lector!

Hola famílies!

Avui hem reiniciat una nova activitat conjunta amb els companys de 3r de primària; s'anomena "l'amic lector".
Com ja vàrem fet el curs passat, els nostres amics lectors vendran cada dilluns a contar-nos un conte que prèviament hauran preparat. S'alternaran els alumnes de 3r i 4t de primària.

Ens organitzarem en parelles i ens distribuirem per l'espai de l'escola (pati, passadís, taules de fusta de la porxada...)

Avui, per exemple hem aprofitat que feia molt bon temps per asseure'ns al pati a gaudir de la narració i el soleiet.

Aquí teniu algunes fotos d'avui:


Salutacions!

Conchi, tutora dels Pingüins de 5 anys.

Aniversari Nasar, 6 anys!

Hola famílies!
Avui hem celebrat l'aniversari de'n Nasar, que avui mateix ha fet 6 anyets!
La seva família aquest cap de setmana li ha preparat una tarta boníssima de Spiderman i hem fet una bona festa a la nostra classe.
Aquí teniu algunes fotos del moment:
Moltes felicitats Nasar! Salutacions!
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

17 de gener del 2013

Taller amb la pissarra digital interactiva.

Aprofitant que tenim pissarres digitals interactives (PDI) noves a totes les classes d'infantil, el passat Desembre vàrem organitzar un taller que consistia a realitzar una activitat interactiva. Ja som quasi uns experts!

MªCarmen, mestra +1 EI.

16 de gener del 2013

TEATRE: Contes en el Capell!

Hola famílies!
Com ja sabeu, avui a la nostra escola els infants d'educació infantil hem gaudit d'una obra de teatre. Hem pogut veure i escoltar diversos contes dramatitzats, com el conte de "El Peix Irisat" i diverses històries que ens han fet riure i passar bons moments.
Aquí teniu algunes fotos del moment de la representació:
Salutacions!
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

Els números de la vida de Iker.

Hola famílies!
Avui, abans del teatre, Iker ha estat el protagonista del racó dels números. Iker ens ha duit el quadernet "Els números de la meva vida" ben carregat i molt ben elaborat!
Hem descobert que com a jugador, ell porta el número 11 a l'esquena i que el seu número preferit és el número 1000. A més, ja sabem què pesa, quan mesura, quin és el seu número de peu...
Aquí teniu algunes fotos del moment de l'exposició:

Moltes gràcies a la família per la bona col·laboració!
Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels pingüins de 5 anys.

15 de gener del 2013

COMPARTIM NOVES CANÇONS DE L'ASSEMBLEA.

Hola famílies!

Des de que hem tornat de les vacances de Nadal, en el moment de l'assembla ja no utilitzam la ràdio-CD, sinó que feim servir la PDI (Pissarra Digital Interactiva), per escoltar i cantar les cançons de l'assemblea.
Si voleu escoltar-les a casa, cantar-les i ballar-les amb els vostres fills/es, ho podeu fer des de l'enllaç anterior. Hem creat un llistat públic a "Goear" per a què pogueu veure des de casa algunes cançons que treballam a l'escola. Esperem que us agradi i en gaudiu en família!
Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

Les lletres de la vida de Marwa A.

Hola famílies!
La protagonista del Racó de les lletres d'aquesta setmana ha estat na Marwa A.
Voleu veure què bé ens ha exposat tota la feina feta conjuntament amb la seva família? Hem descobert noves coses de na Marwa, sobretot sobre els noms dels seus familiars més propers i hem repassat les lletres que ella ens ha exposat.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració!
La propera setmana no hi ha ningú apuntat, ja que hi havia na Sophia però és baixa.
Qui s'anima?
Salutacions, Conchi.

14 de gener del 2013

L'or de l'atzur, Joan Miró.

Hola famílies!

 El passat divendres ens va arribar a la nostra classe una nova obra de Joan Miró: L'Or de l'atzur.
Després de fer una conversa molt interessant sobre què ens semblava, amb idees tan originals com una finestra, una cara girada, una dent..., vàrem passar a fer la reproducció d'aquesta obra.

Material:
- Cartolina groga.
- Colors de fusta: negre, vermell i blau.

Aquesta vegada, vàrem reproduir el quadre lliurement, tenint en compte tot el que ens suggeria i tot el que havíem parlat a l'assemblea.

Aquí teniu algunes fotos del moment:


Som uns vertaders artistes!

Salutacions!
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

10 de gener del 2013

NOUS RACONS DE JOC EN MARXA!

Hola famílies!

Aquesta setmana els Pingüins hem gaudit de jugar per racons, sobretot amb el nou Racó de Joc Simbòlic que hem creat a la nostra classe, gràcies als regals que ens va portar el Pare Noel.

Ara la nostra classe compta amb:
- Perruqueria i complements: un maniquí, turbants, pinsetes, secadors, pintes, tisoretes...
- Garatge i cotxes amb una pista de carreres.
- Teatre de titelles: titelles de dit, titelles de mà, ninots de fusta...
- Nous jocs de taula: UNO, Conecta-4...
- Nou material d'anglès, per a les sessions amb Cookie the Cat.
Aquí teniu algunes fotos del nou espai i d'algun moment de joc:


Des d'aquí volem donar les gràcies al Pare Noel! ;)
Els principals objectius d'aquests jocs són: possibilitar que els infants parlin més entre ells en català, respectar els torns de joc, aprendre a esperar, compartir, fer "com si" fossin perruquers, barbers, metges, doctores, actors, actrius... Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

9 de gener del 2013

ANIVERSARI DAVID, 6 ANYS!

Hola famílies!
Avui hem celebrat l'aniversari de'n David. És el nin més gran de la classe, ja té 6 anys!
Hem aprofitat per celebrar-ho conjuntament amb la classe dels Dofins, ja que la seva germana petita també fa l'aniversari aquesta setmana. Hem berenat tots junts, hem cantat i ballat i ens ho hem passat molt bé! A més, en David ens ha portat llepolies per a tots i totes.
Moltes felicitats David!
Aquí teniu algunes fotos del moment:
Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

5 de gener del 2013

Feliç 2013!

Hola famílies!

Com van aquestes festes? Avui és la nit de Reis, una nit molt màgica per tots els infants, quina il·lusió!

A la nostra classe, com bé sabeu, el darrer dia abans de vacances ens va visitar el Pare Noel i ens va dur per anticipat els regals per la nostra classe.

Quines ganes de montar el nou racó de joc simbòlic de la classe dels Pingüins, amb perruqueria, cotxes, teatret de titelles...

Aprofit per adjuntar-vos algunes fotos dels moments: 


Ens veim dilluns amb les piles ben carregades!
Que acabeu bé les vacances i bon cap de setmana!

 Besades,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

Poema de Nadal.

Hola famílies!

Voleu veure què bé recitem els Pingüins un poema de Nadal?



Aquí el teniu:


Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.