Pàgines

30 d’octubre del 2012

FEIM DE CUINERS: PANELLETS I LLEPOLIES.

Hola famílies!

Avui ha estat un dia ben complet:

En primer lloc, ens hem convertit en cuiners i pastissers per fer panellets, típics a les nostres Illes per la Tardor i per Tot Sants.  Tota l'escola feia oloreta de dolç! Voleu saber quina és la recepta i com ho hem fet?
-1 kg de Farina d'Ametlla
-800 gr de Sucre
-3 ous
-Un moniato bollit i triturat
- I 10 minutets al nostre forn!
- Una vegada cuits i freds, hem fet paquetets i hem fet un cartellet amb el nom de Panellets i el nostre nom, per dur-los a casa i tastar-los en família.

Us han agradat?

Aquí teniu algunes fotos del moment:

Per altra banda, després d'anar a natació, hem fet una pulsera de llepolies i galletes de xocolata, a mena de "Rosari", també típic de la cultura de les nostres Illes.

Demà, continuarem amb celebracions típiques d'aquests dies! Com ja sabeu, us recordam que estau convidats a la Trencada de Fruits secs. A més, també ens aproparem a la festa de Halloween de la mà del nostre puppet "Cookie de the Cat", a la sessió d'anglès,  amb un taller de maquillatge i algunes sorpreses.

Besades!

Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

LES LLETRES DE LA VIDA DE DAVID.

Hola Famílies!

Aquesta setmana, el protagonista del Racó de les Lletres ha estat en David, amb el "Quadernet de les lletres de la meva vida". Gràcies a la bona feina feta a casa, hem pogut conèixer un poquet més a David.

Aquí teniu algunes fotos del moment:


Moltes gràcies a la família, molt bona feina!

Aprofit, des d'aquí, per animar-vos a que les famílies que no us heu apuntat encara ho faceu, perquè els infants volen dur-se'n el Quadernet a casa!

Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

26 d’octubre del 2012

ALS PINGÜINS ENS AGRADA LA TARDOR i ARRIBA LA TRENCADA!

Hola famílies!

En primer lloc, us volem agrair les vostres aportacions envers els elements de la tardor que us vàrem demanar, ja estem en marxa!

Fa uns dies que hem començat a treballar la tardor a través de cançons, dites, manualitats, activitats manipulatives i visuals, endevinalles, poesies...

A més, estem muntant a la nostra classe un racó de la tardor amb fotos, dibuixos, poesies, imatges que ens heu aportat, material visual que utilitzam en el dia a dia.

Per altra banda, amb els elements de la tardor que ens esteu fent arribar hem muntat una paredeta de la tardor a la nostra aula, allà on hi tenim pinyes, fulles seques i gran diversitat de fruits secs com castanyes, ametlles, nous, pinyons, cacauets, pistatxos...

Fins i tot, estem elaborant la decoració del nostre passadís: hem colorejat la dita dels colors de la tardor, hem pintat amb els colors càlids de la tardor, hem penjat fulles amb dites a escrites per nosaltres a dins, hem escrit els cartells de la paradeta que hem muntat al passadís...

Aquí teniu un recull de fotos de les activitats realitzades durant aquests dies en relació a la tardor:


Finalment, aprofitam per dir-vos que el proper dimecres, estau convidats a la Trencada de Fruits Secs. Us esperam!

Bon cap de setmana,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

MOLTES FELICITATS OLIVIA!

Hola famílies!
Ahir vàrem celebrar la festa de na Olivia, que ja té 5 anys. Va ser el primer aniversari que hem celebrat aquest nou curs! En el moment de berenar vàrem aprofitar per felicitar-la, fer la corona i cantar la cançó de "Moltes felicitats". A més, la família d'Olivia ens va dur llepolies per tots i totes.
Moltes gràcies i per molts d'anys!
Aquí teniu algunes fotos dels moments:
Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

25 d’octubre del 2012

TENIU ALGUNA IDEA?

Estimades famílies,

Volem participar en un concurs a nivell de centre i necessitam que ens aporteu idees creatives per decorar un arbre de Nadal amb material reciclat com tetra-briks, CDs, iougurts...
Per a més informació, podeu visitar el nostre Bloc d'Educació Ambiental .

Esperam els vostres comentaris i/o les circulars emplenades pel proper dilluns.

Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

24 d’octubre del 2012

ELS NÚMEROS DE LA VIDA DE DAVID

Hola!
Aquesta setmana, la família encarregada de dur a terme les activitats del quadernet "Els números de la meva vida" ha estat la de David.
Aquesta setmana, en el temps de racó de números, en David ens ha explicat com l'ha fet, qui l'ha ajudat i quins números ha triat posar. Ho ha fet molt vistós pels infants i hem gaudit molt escoltant i mirant tota la feinada. Enhorabona!!
Aquí teniu algunes fotos del moment:
Salutacions!
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

23 d’octubre del 2012

LES LLETRES DE LA VIDA DE GAEL

Hola famílies!

Aquesta setmana, Gael i la seva família han estat els protagonistes del moment del Racó de les Lletres. Gael ens ha portat aquesta setmana el Quadernet "Les lletres de la meva vida" elaborat amb ajuda de la seva família. Hem après molt més de Gael, els seus gustos i la seva família. Ens ha agradat molt la seva aportació, enhorabona!!

Us mostram uns fragments del moment en què Gael ens ho ha ensenyat i explicat:

Aquesta setmana, estarà en mans de la família de David i us torn a animar a tots a què us apunteu a la porta de l'entrada, ja que els infants estan molt motivats i volen durse'l a casa per elaborar-ho amb la vostra ajuda. Salutacions! Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

21 d’octubre del 2012

AIXÍ SOM A LA CLASSE DELS PINGÜINS

Hola famílies!

A la fi hi som tots! Després de la incorporació tardana d'alguns infants, ja hi som els 25, 14 nins i 11 nines de 5 anys de l'escola Can Cantó.
Aquí teniu un recull de les nostres fotos:


A més, aprofitam per mostrar-vos, a mena d'exemple, una de les formes sobre com hem treballat la lecto-escriptura durant aquest primer mes del curs, a partir dels noms nostres i dels companys:

Salutacions! Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

Primer dia de natació d'aquest nou curs.

Hola famílies!
Aquest passat dimarts, dia 16, vàrem reprendre, com ja sabeu, les sessions de natació. Ens ho vàrem passar d'allò més bé. Tot i que ens van acompanyar les famílies de Olivia i Irene, de cada vegada som més autònoms i ja sabem vestir-nos i desvestir-nos solets.
Aquí teniu algunes fotos del moment tan esperat per tots i totes.
Salutacions.
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

17 d’octubre del 2012

GAEL I ELS NÚMEROS DE LA SEVA VIDA

Hola famílies!

Aquesta setmana, la família que ens ha ajudat a iniciar el Quadernet de "Els números de la meva vida" ha estat la família de Gael.

Hem gaudit molt mirant i comentant tota la bona feina que han fet a casa en família. Hem parlat, per exemple, sobre la originalitat de que Gael faci d'agulles de rellotge a la primera plana, senyalant alguns números. També Gael ens ha contat que el seu número preferit és el 58, perquè és el nombre del seu corredor preferit. També, entre altres coses, hem comentat que Gael és molt alt i hem fet comparacions amb altres infants de la classe i pensam que ell és el més alt. A més, per altra banda, ens ha cridat l'atenció el fet de que encara no li ha caigut ninguna dent.

Enhorabona a Gael i la seva família per la bona feta! Aquí teniu algunes fotos:


 Esperam que us animeu a apuntar-vos, ja que hem començat amb molt bon peu! :)

Salutacions, Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

16 d’octubre del 2012

ALEX I LES LLETRES DE LA SEVA VIDA

Hola famílies!
Alex ha estat l'alumne que ha iniciat el quadernet de "Les lletres de la meva vida" amb l'ajuda de la seva família. Hem gaudit molt d'escoltar tot el que ens ha contat i de mirar la feina que ha fet.
Aquí teniu algunes fotos del moment:





Aquest cap de setmana estarà amb la família de Gael.

Salutacions,

Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

15 d’octubre del 2012

US PRESENTAM EN COTONET!

Hola famílies!

Cada setmana, durant el temps del racó de les lletres, rebem la visita de la caixa sorpresa amb en Cotonet, un titella "menja-lletres".

En Cotonet, és l'encarregat de dur-nos cada setmana una nova lletra (en majúscula i minúscula o "lletra petita"), en combinació de les seves amigues les vocals. A més, sempre ens porta moltes sorpreses (làmines, dubuixos, formes de representar les lletres amb el nostre cos, jocs de paraules, cançonetes i alguna feineta...).


Així, anam repassant setmanalment totes les lletres per síl·labes, potenciant la lectura, l'escriptura, la grafomotricitat...

Salutacions,
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

12 d’octubre del 2012

INICI QUADERNET LES LLETRES DE LA MEVA VIDA

Hola famílies!

Com ja sabeu, i paral·lelament al Quadernet "Els números de la meva vida", hem iniciat també el Quadernet "Les lletres de la meva vida". És un quadernet d’activitats de lletres que realitzarem cada setmana fins a finals de curs, donant continuitat també al “quadernet viatger” que vàrem realitzar el curs passat.  

A classe hem preparat un quadern de fundes amb una plantilla per a cada nin i nina; cada dimecres, un dels vostres fills es durà a casa aquest quadernet, per elaborar-ho autònomament.


Amb la vostra ajuda, cada infant emplenarà a casa les plantilles amb lletres, deixant oberta la porta a la imaginació. Per exemple, ho podem fer lliurement amb: fotos, collages, retalls de revistes... Sempre respectant la plantilla donada, però intentant que quedi atractiu i molt visual per a l'aprenentatge dels infants. Llavors a classe, ho exposarem i tots podrem veure els de tots.

Ja teniu a la vostra disposició el calendari en que us podeu dur aquest quadernet a casa, per elaborar-ho. Us podeu apuntar a la porta de vidre de l’entrada. S’ha de seguir el calendari estrictament per a què tots i totes hi poguem participar.

Un dels objectius d’aquesta activitat és fomentar la bona relació escola-família i el sentiment de pertinença al grup. És una forma de conèixer-nos millor entre tots a través del món de les lletres i potenciant conjuntament l'aprenentatge de la lectura, l'escriptura i l'expressió dels infants, així que estau tots convidats a participar-hi!
Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
Esperam que també us agradi i que gaudiu d’aquesta activitat en família!

Us deix el de na Conchi, que ha estat qui l'ha començat ;)
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

10 d’octubre del 2012

It's English Time!

Hola famílies!

Us han parlat ja els vostres fills de les nostres visites de Cookie the Cat?

Aquest curs, hem iniciat a la nostra classe les sessions de llengua anglesa, cada dilluns i dimecres.

En Cookie the Cat, és el protagonista d'aquestes sessions, i és qui transforma a na Conchi en parla anglesa. És un "puppet" que ens encanta que ens visiti,  ja que ens ensenya les rutines en anglès (ens saludam, miram quin dia és, quin mes, quina estació, quin temps fa, cantam....) i a més ens porta sorpreses com capses amb misteris, "balloons", cançonetes...

Ens ho passam d'allò més bé aprenent una altra llengua!

Ben aviat us mostrarem algunes fotos i videos d'alguns moments de les sessions.

Salutacions!
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys & Cookie the Cat, el nostre English Puppet :)

9 d’octubre del 2012

INICI QUADERNET ELS NÚMEROS DE LA MEVA VIDA

Hola famílies! Com ja sabeu, hem iniciat el Quadernet “Els números de la meva vida”.

Es tracta d'un quadernet d’activitats de números, en col·laboració amb les famílies, que realitzam cada setmana fins a finals de curs, donant continuitat al “quadernet viatger” que vàrem realitzar el curs passat. A classe hem preparat un quadern de fundes amb una plantilla per a cada nin i nina.

Cada dimecres, un dels vostres fills es durà a casa aquest quadernet, per elaborar-ho autònomament i en família. Amb la vostra ajuda, cada infant emplenarà a casa les plantilles amb els números, deixant oberta la porta a la imaginació. Per exemple, ho podem fer lliurement amb: fotos, collages, retalls de revistes... Sempre respectant la plantilla donada, però intentant que quedi atractiu i visual per a l'aprenentatge dels infants. Llavors a classe, ho exposarem cada setmana i tots podrem veure els de tots.

Ja teniu a la vostra disposició el calendari en què us podeu dur aquest quadernet a casa, per elaborar-ho. Us podeu apuntar a la porta de vidre de l’entrada. S’ha de seguir el calendari estrictament per a què tots i totes hi poguem participar.

Un dels objectius d’aquesta activitat és fomentar la bona relació escola-família i el sentiment de pertinença al grup. És una forma de conèixer-nos millor entre tots a través del món dels números i potenciant conjuntament l'aprenentatge de la lectura, l'escriptura i l'expressió dels infants.

Aquests dies, l'hem iniciat i l'hem tengut a la nostra biblioteca d'aula. A més, hem exposat el de na Conchi, que ens ha agradat molt! Aquí en teniu les fotos:



Ja sabeu, estau tots convidats a participar-hi! Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
 Esperam que us agradi i que gaudiu d’aquesta activitat en família!
Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

8 d’octubre del 2012

Reunió informativa Pla Municipal de Natació Escolar

Hola famílies!

Tal i com hem parlat, aquí us deix la presentació a mena de recordatori de la importància de la natació.




 Esperam la vostra participació!

Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

4 d’octubre del 2012

Reiniciam el préstec de llibres els cap de setmana!


“La biblioteca viatgera dels caps de setmana”, tornarà a acompanyar-nos aquest curs, com el curs passat, cada cap de setmana.

  • En què consisteix? A classe hem elaborat carnets de préstec de contes. Cada divendres el vostre fill/a triarà un conte de la nostra biblioteca viatgera per a llegir a casa amb la vostra ajuda. És important que a casa ens fixem conjuntament amb els infants amb les lletres del conte i siguin ells els protagonistes de la lectura, així poc a poc aprendrem a llegir!

Després de la lectura del conte l’infant haurà de realitzar una feineta a casa, amb la vostra ajuda, en la que haurà de realitzar el que es demana (que variarà en funció de cada trimestre). És molt important que aquest curs, com a mínim, escriguin setmanalment amb la vostra ajuda el nom, llinatges i la data completa, a més del títol del llibre que han llegit.

  • Quan es retornen les carpetes? Dilluns o dimarts, haureu de retornar la carpeta amb el conte i la feineta feta. L’infant ens explicarà l’argument, ens mostrarà la feineta que ha fet i a final de setmana triarà un altre conte per endur-se’n a casa.

Teniu en compte que hem de tenir molta cura dels contes i les carpetes que se’n duen els infants i hem d’evitar que es fassin malbé. Si es rompen o perden els contes o carpetes haureu de comprar-ne un de nou.

  • Què aconseguirem? L’objectiu d’aquesta activitat és que els infants s’apropin molt més al món de la lectura i escriptura a través dels contes. Pensam que és una bona proposta per a continuar amb l'aprenentage de la lectoescriptura, paral·lelament a allò que anam treballant en el dia a dia a l'escola.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
Esper que gaudiu d’aquesta activitat en família!
Conchi, tutora de 5 anys.

3 d’octubre del 2012

NOU PROJECTE DE TREBALL: ENS AJUDAU?

Hola famílies!

Com ja sabeu, estam començant el primer projecte de treball del curs amb la temàtica dels pingüins. Ens ajudau a cercar informació? Necessitam que ens dugueu a l'escola fotos, llibres, contes... I tot el que tengueu o trobeu relacionat amb aquests animals.Així podrem començar a treballar entre tots i totes. Esperam la vostra participació.

Moltes gràcies!!

 Per cert, aprofit per mostrar-vos com estem començant a personalitzar la nostra classe...

 Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

1 d’octubre del 2012

SOM LA CLASSE... DELS PINGÜINS!!!!!!

Hola famílies!

Aquestes primeres setmanes, entre d'altres coses, hem estat fent pluges d'idees sobre quina classe podríem ésser aquest any... Hem reflexionat molt i, entre tots, vàrem decidir que com ens agraden molt els animals, tornaríem a ser un animal.
Vàrem fer un llistat dels animals que més ens agraden i els 3 més votats varen ésser els cavalls, les tortugues i els pingüins. Com ja sabeu, a partir d'aquí vàrem decidir demanar-vos ajuda, a través de la nota que vàrem escriure nosaltres mateixos dimecres passat. Així, aquest cap de setmana tots hem pensat i escrit amb l'ajuda de les nostres famílies quin animal d'aquests tres ens agrada més.

Avui hem fet recompte de totes les respostes que ens han arribat i aquest ha estat el resultat:
-11 vots PINGÜINS (+1 oralment)
-8 vots CAVALLS (+1 oralment)
-3 vots TORTUGUES

Per tant, ja ho tenim decidit, serem l'animal més votat entre tots vosaltres: Som la classe dels Pingüins!!!

Aquí teniu algunes fotos dels recomptes:




Ben aviat ens començarem a endinsar en un Projecte de Treball en relació al nom de la nostra classe... Ens ajudareu? Us mantendrem informats!

Conchi, tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.